Capak o putovanju između županija

“Mislimo da je još malo prerano. Kada prođu ove faze, to će biti jedna od prvih tema”

Objavljeno: 06.05.2020. zagorjeinternational

Gostujući jutros u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska“, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objavio je dobru vijest – građani će ovog ljeta sigurno ići na more, samo što ljetovanje neće izgledati kao prije.

Odlasci na otoke

– Neće biti gužve na plažama. Bit će komunalni redari, vlasnici plaža ili koncesionari koji će morati brinuti o tome da ne dolazi do fizičkog kontakta. Neće više biti ručnik do ručnika – kazao je Capak.

Na pitanje hoće li se moći odlaziti na otoke, ravnatelj HZJZ-a je rekao kako se popušta na svim stranama, ali se ne može pustiti sve odjednom.

– Razgovara se i o interžupanijskom prometu i ta stavka će doći na red i to će se pustiti. Ako stanovnici otoka žele da im gosti i turisti dođu, može se sve organizirati – kazao je.

Na pitanje kada će se moći putovati između županija, rekao je da se razgovara i o tome.

– Mislimo da je još malo prerano, s obzirom na to što bi uslijedilo nakon toga. Kada dođe povoljan trenutak i kada prođu ove faze, to će biti jedna od prvih tema – kazao je.

Rad kafića

Osvrnuo se i na raspored gostiju u kafićima, koji bi svoja vrata trebali otvoriti idući tjedan.

– Ovo što se tiče pleksiglasa, nećemo ih stavljati između svakoga. Ideja je da kad blagajnica sjedi za blagajnom, bude pleksiglas i barijera, ali u kafićima i restoranima to nema smisla. Tražit ćemo osnovne mjere, higijena i dezinfekcija. Vidio sam u nedjelju u crkvi natpis “Obitelj može sjediti zajedno”. To se može napraviti i u restoranima. Sve je moguće organizirati i nadam se da će to sljedeći tjedan normalno krenuti – zaključio je Capak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba