Sedam novooboljelih od koronavirusa u RH, preminule još dvije osobe

DAMIR TRUT O PROPUSNICAMA: Idući tjedan će se odlučivati o tome hoće li se one ukinuti ili samo proširiti na određena područja

Objavljeno: 06.05.2020. zagorjeinternational

Danas je 72. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je evidentirano sedam novooboljelih od Covida-19, što je ukupno 2119. Novozaraženo je troje u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, dvoje u Zagrebu, jedan u Koprivničko – križevačkoj i jedna osoba u Splitu.

Obavljena su 41.053 testiranja, a u posljednja 24 sata njih 1080. Hospitalizirano je 206 osoba, a na respiratoru je njih 14. Ukupno je ozdravila 1601 osoba. Iz bolnice je otpušteno 618 osoba, a kod kuće je ozdravilo njih 983. U samoizolaciji se nalazi 18.689 osoba. Nažalost, dvije osobe su preminule, obje u OB Koprivnica, muškarci rođeni 1924. i 1932. godine. Obojica su bili kronični bolesnici. Dosad je u Hrvatskoj preminulo 85 osoba.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako će Udruga primalja organizirati besplatno online tečaj za trudnice na YouTubeu, a kazao je i kako se reaktivira medicinska potpomognuta oplodnja u svim ustanovama.

Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova, osvrnuo se i na e-Propusnice, istaknuvši kako su one ispunile svoju zadaću. Izdano je nešto više od dva milijuna propusnica, a trenutno je važećih njih 290 tisuća.

– Raspravljamo o tome, analiziramo situaciju, idući tjedan će se donositi odluka o tome hoće li se propusnice ostaviti, proširiti se na određena područja ili se možda u potpunosti ukinuti – rekao je Trut. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba