Prošlo je 30 godina od nastupa Tajči na Eurosongu u Zagrebu

“Bila sam hrabra i predana i pjesmu sam izvela bez greške”

Objavljeno: 06.05.2020. zagorjeinternational

– Hajde da ludujemo ove noći, hajde zaljubi se u moje oči, tvoje su usne kao čokolada, to mi se dopada – pjevala je Tatjana Cameron Tajči na Eurosongu prije 30 godina u Zagrebu.

Pjesma “Hajde da ludujemo“ te 1990. godine osvojila je sedmo mjesto, a pobijedio je talijanski pjevač Toto Cutugno i pjesma “Insieme“.

– Prije 30 godina, 5. svibnja, izašla sam na staklenu, osvijetljenu pozornicu kako bih otpjevala svoj već super popularan hit “Hajde da ludujemo”. Bila sam hrabra i predana i pjesmu sam izvela bez greške, tako je to do danas jedna od najdražih izvedbi na Eurosongu. Trebalo mi je 30 godina da to priznam – napisala je Tajči na svom Instagram profilu.

Dan ranije pozirala je s balonima u obliku broja 30 te uz fotografiju koju je objavila na Instagramu, napisala: “Sutra je 30. godišnjica mog nastupa na Eurosongu i slavit ću s vama. Slavim našu otpornost, nadu koju smo sačuvali kroz sva teška vremena, radost koju smo uspjeli izvući iz srca kad nam je bilo grozno, kad smo plakali i rekli: Super si! Volim te!”

Tim povodom, Tajči je putem svojeg Facebook profila u utorak uživo iz svog američkog doma emitirala koncert koji je trajao gotovo dva sata.

30-ta godisnjica 🙂30th anniversary of Eurovision Somg Contest

Objavljuje Tatiana Cameron – Tajci u Utorak, 5. svibnja 2020.

Inače, Tajči je nastup u Zagrebu omogućila pobjeda grupe Riva na Eurosongu u Švicarskoj, točno na današnji dan 1989. godine, s pjesmom “Rock me”. Pjesma, za koju je glazbu napisao Rajko Dujmić, a tekst Stevo Cvikić, rado se sluša i danas, a bila je popularna čak i u Japanu.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba