Akcija zabočkog Gradskog društva Crvenog križa od 11. do 15. svibnja

Odazovite se i spasite nečiji život – evo gdje i kada možete darivati krv

Objavljeno: 04.05.2020. AB

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok u Tjednu Crvenog križa organizira još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja će se održati od 11. do 15. svibnja.

– Poštovani darivatelji krvi, mediji, suradnici i volonteri, svjesni težine situacije u kojoj smo se svi našli, želimo vam ovim putem zahvaliti za sve do sada učinjeno i još jednom naznačiti važnost daljnjeg kontinuiranog darivanja krvi za sve osobe čije bi zdravlje zbog nedostatka krvi i krvnih pripravaka moglo biti ugroženo. Nažalost, nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojima ovise životi brojnih pacijenata nosi puno veći rizik smrtnosti od onog uzrokovanog koronavirusom. Usto, bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe. Akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa, a prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provode se i dalje tako da se poštuju najviši higijenski standardi, siguran razmak između darivatelja krvi te uz minimalan broj osoba u jednom prostoru – poručuju iz GDCK-a Zabok.

U ponedjeljak i utorak, 11. i 12. svibnja, krv će se tako moći dati u zabočkom Vatrogasnom domu od 11 do 14.30 i od 15 do 18.30 sati. U srijedu akcija seli u Dom kulture u Krapinske Toplice, gdje će se krv moći darivati od 11 do 14 sati te u Pastoralni centar u Svetom Križu Začretju, gdje će se krv moći darivati od 15.30 do 18.30 sati. U četvrtak, 14. svibnja, krv će se moći darivati u Vatrogasnom domu u Zaboku od 8 do 12 sati te u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, od 13.30 do 16 sati. Posljednjeg dana akcije, u petak, 15. svibnja, krv će se moći darivati u Srednjoj školi Bedekovčina, od 8 do 12 te od 12.30 do 16 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba