U RH PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA, OD JUČER 5 NOVOOBOLJELIH

Na pogrebima će moći biti šira obitelj, na vjenčanjima obitelj i svjedoci

Objavljeno: 04.05.2020. zagorjeinternational

Stožer civilne zaštite RH iznio je nove podatke o broju oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako su u posljednja 24 sata zabilježena još pet slučajeva zaraze koronavirusom što je ukupna brojka od 2101 slučaj. Učinjeno je 39.040 testova, a u posljdnja 24 sata njih 956 što je 5,38 posto pozitivnih. Od jučer je preminula bolesnica u KBC-u Split 1960. godište koja je bila kronični bolesnik. Ukupno je dosad preminulo 80 osoba. Na respiratoru je 15, hospitalizirano je 228, a oporavljeno 1522 osoba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da su pripremljene još četiri odluke Stožera koje se tiču mjera prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva, pogreba i stavljanje izvan uporabe dječjih i sportskih igrališta te odluke o zadržavanju na javnim mjestima.

– Danas je počela druga faza, povratak zdravstvenog sustava, danas ćemo objaviti četiri odluke koje se tiče mjera za vjenčanja, pogreba, otvaranja sportskih i dječjih igrališta i ograničavanja zadržavanja. Na pogrebima će biti šira obitelj, ali sve uz pridržavanje uputa. Za vjenčanja krug osoba koje mogu biti nazočne se širi sa najuže obitelji na obitelj i svjedoke, zabrana održavanja svadbenih svečanosti dalje ostaje. Donijet ćemo odluku o načinu bavljenja sportom i korištenja igrališta. Sve će biti jasno iz uputa. Što se tiče mjere strogog ograničavanja zadržavanja na javnim mjestima ona se neće produljiti – rekao je Božinović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba