Posjetiteljima se savjetuje nošenje maski

SUTRA SE OTVARA ZAGREBAČKI ZOO: Moći će primiti najviše 400 posjetitelja

Objavljeno: 30.04.2020. zagorjeinternational

Zagrebački zoološki vrt otvara se u petak, 1. svibnja u 9 sati. Tako je odlučio Nacionalni stožer civilne zaštite na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića.

Vrt će biti otvoren svaki dan, uključujući nedjelje, praznike i blagdane, od 9 do 20 sati. Građani će u Vrt moći ući do 18.30 sati, kada se zatvara blagajna. Nadzirat će se broj posjetitelja, kojih istodobno može biti najviše 400.

Rad ZOO-a bit će prilagođen preporukama epidemiologa. Kod glavne blagajne uređene su hodne plohe za ulaz i izlaz posjetitelja. To podrazumijeva i posebnu signalizaciju koja građane potiče na poštivanje socijalne distance.

Posjetitelji se neće moći koristiti dječjim igralištima, koja su zbog toga ograđena. Neće se moći ući ni u unutarnje paviljone, osim na galeriju Tropske kuće, odakle se promatraju nilski krokodili. Neće biti moguće ući ni u Dječji ZOO te druge “walk in” nastambe. Od ulaza u ZOO do ulaza u sve objekte sve je označeno odgovarajućim objašnjenjima i uputama.

Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu da koriste dezinfekcijsko sredstvo. Blagajnice će imati dezinficijens, zaštitne maske i rukavice, a i svi ostali djelatnici će se pridržavati mjera epidemiologa. Suvenirnica “Baobab” i Restoran “Kod morskog lava” ne rade do daljnjega. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba