Putovanja iz KZŽ u Zagreb još uvijek nisu moguća bez e-Propusnice!

Nema novooboljelih u KZŽ, preminula pacijentica (86) iz Pregrade

Objavljeno: 28.04.2020. JJ

U Krapinsko – zagorskoj županiji u protekla 24 sata nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Stiglo je ukupno 35 nalaza, a još dvije osobe ih čekaju. U 24 sata ozdravilo je novih 16 osoba, no, preminula je pacijentica 1934. godište iz Pregrade.

Kako je na press konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ rekao ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, pacijentica (86), koja je imala komorbiditete, u zabočkoj je bolnici boravila od 9. do 22. travnja, kada je završila na respiratoru te je prevezena u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, gdje je i preminula.

Inače, u KZŽ su ukupno ozdravile 52 osobe, dvoje je preminulih, a aktivna su još 84 slučaja. Do sada je uzeto 1467 briseva.

Načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek obavijestio je i da još uvijek nije došla odluka Nacionalnog stožera o ukidanju e-Propusnica za putovanja iz KZŽ u Zagreb, iako je Županijski stožer takav zahtjev uputio još u nedjelju.

U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjere samoizolacije, a zabilježeno je sedam pokušaja napuštanja županije bez e-Propusnice.

– Dobili smo još jednu odluku Nacionalnog stožera, a to je da se bungalovi u Termama Jezerčica mobiliziraju za smještaj građana koji su izgubili svoj dom nakon potresa, tako da smo s današnjim danom napravili zapisnik o primopredaji objekta, što znači da će ti ljudi ondje biti smješteni do daljnjega, temeljem odluke Nacionalnog stožera, koji će pokriti i troškove njihova smještaja – otkrio je Ferek – Jambrek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba