U protekla 24 sata nema novozraženih na području Krapinsko – zagorske županije

Tijekom vikenda iz zabočke bolnice otpuštena ozdravjela 81-godišnjakinja, na COVID odjelu još samo troje pacijenata bez simptoma

Objavljeno: 27.04.2020. Alen Brodar

U posljednja 24 sata na području Krapinsko – zagorske županije nema novozaraženih koronavirusom – izvijestio je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek.

– Napravljeno je 45 briseva i svi su negativni, još čekamo rezultate za četiri uzeta brisa. Ukupno je dosad uzeto 1434 uzoraka – kazao je Ferek Jambrek – dodajući da nije bilo kršenja mjera samoizolacije, no da je evidentirano 13 kršenja mjera napuštanja županije bez propusnica.

– Posebno apeliram na sve poduzetnike i obrtnike koji su danas počeli raditi, da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera. Dosad se pokazalo da u djelatnostima koje su radile u protekla dva mjeseca nema ni jednog zaraženog djelatnika, jer su se pridržavali svih uputa, pa molimo da se i dalje svi pridržavaju uputa. Naime, ako u sljedećih desetak dana poraste broj zaraženih, zbog popuštanja mjera, bit će to propuštena prilika, morat će se vratiti strože mjere – upozorio je Ferek – Jambrek.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina rekao je da tijekom vikenda moraju biti zadovoljni s obzirom na broj ozdravljenih.

– Sve što radimo u protekla dva mjeseca evidentno daje rezultate, ali se i dalje moramo pridržavati mjera. U bolnici na COVID odjelu sada imamo troje pozitivnih pacijenata, preko vikenda otpuštena je kući 81-godišnja pacijentica koja je ozdravila. Sve troje pacijenata koji su u bolnici, tamo su 21 dan, a testirat će se kroz ove dane, nemaju više simptome – kazao je Vančina.

Ukupni broj zaraženih u Krapinsko – zagorskoj županiji iznosi 101, od kojih je 95 kod kuće, a ostali su na bolničkom liječenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba