PREMIJER NAJAVIO: Od ponedjeljka kreće popuštanje mjera

Od 27. travnja radit će sve trgovine te se uvodi javni prijevoz, 4. svibnja se otvaraju frizerski saloni, a 11. svibnja kreće nastava od 1. do 4. razreda

Objavljeno: 23.04.2020. zagorjeinternational

Premijer Andrej Plenković je na sjednici Vlade u četvrtak rekao kako od ponedjeljka, 27. travnja, kreće popuštanja mjera koje su u Hrvatskoj uvedene zbog koronavirusa.

Popuštanje mjere će se odvijati kroz tri faze. Tako će se od ponedjeljka omogućiti rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnosti trgovine. Drugo, omogućit će se nastavak rada svim subjektima koji obavljanju uslužne djelatnosti bez bliskog kontakta s klijentima.

Treće, uvode se javne gradske i prigradske linije prijevoz, a omogućuje se rad knjižara i antikvarijata, kao i rad i trening sportaša te polaganje stručnih ispita prioritetnim skupinama.

Druga faza kreće 4. svibnja, kada počinje rad javnih zdravstvenih sustava u punom opsegu, ali i privatnih zdravstvenih sustava koji se drže epidemioloških mjera. Počet će raditi i pedikeri, kozmetičari, brijači, frizeri, ali sve uz posebne mjere.

Treća faza predviđena je za 11. svibnja. Tada će se omogućiti rad trgovačkih centara, rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda, te rad s djecom s teškoćama. Omogućit će se rad laboratorijskih skupina, a uvodi se i rad međužupanijskih linija i avionskog prijevoza u domaćem zračnom prostoru. Omogućit će se rad nacionalnih parkova, ali i nekih ugostiteljskih objekata na otvorenom.

Vjerska okupljanja omogućit će se od 2. svibnja. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba