MJERE POPUŠTAJU, ALI UZ STROGO POŠTIVANJE UPUTA

RAVNATELJICA DOGAN: Dentalne i pedijatrijske ambulante u sklopu Doma zdravlja KZŽ počinju s radom već od danas

Objavljeno: 22.04.2020. AB

– COVID ambulanta Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije u Oroslavju neće više raditi u noćnoj smjeni, već samo od 10 do 20 sati – objavila je ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan na konferenciji za medije Županijskog stožera civilne zaštite, održanoj u Krapini.

Čuvanje liječnika

– Analizom smo utvrdili da tijekom noći imamo samo poziv do dva, a nekada niti jedan, pa je stoga da bismo čuvali naše liječnike koji su na prvoj liniji obrane od koronavirusa, donijeta odluka da radimo samo tijekom dana – pojasnila, dodajući da je kroz ambulantu dosad prošlo 650 pacijenata, a da timovi obiteljske medicine rade i briseve pri Općoj bolnici Zabok.
– Kao što je i ministar Beroš najavio, polako se zdravstveni sustav počinje baviti i drugim zdravstvenim problemima osim koronavirusa, pa smo dobili i preporuke za rad u dentalnoj medicini, kao i pedijatrijskih ambulanti – počet će se normalno s cijepljenjem i sistematskim pregledima, ali naravno, uz poštivanje svih epidemioloških uputa koje smo dobili, kako da se pacijenti naručuju, uz maksimalnu zaštitu za njih i za naše liječnike. Stoga pozivam sve naše sugrađane da se drže tih preporuka za dobro svih nas – zaključila je Dogan, dodajući da se s ovim režimom rada počinje već od danas. 

Kreću i neke operacije

Nadovezao se i ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina, koji je kazao kako je bolnica i dosad u ovoj krizi zbog koronavirusa radila sa 70 posto kapaciteta.
– Počet će se s operacijama, kao što su primjerice operacije kuka, morat ćemo se vratiti u normalu i zato je važno da se građani pridržavaju mjera, da imamo što manje oboljelih i vratimo se normalno poslu – kazao je Vančina, naglasivši da će se s radom poliklinika, gdje se u čekaonicama inače okuplja veći broj ljudi, ipak još malo pričekati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba