Sa sutrašnjim danom broj ozdravljenih mogao bi narasti preko 30

Još tri slučaja koronavirusa u KZŽ

Objavljeno: 21.04.2020. zagorjeinternational

U Krapinsko – zagorskoj županiji u protekla 24 sata evidentirana su još tri slučaja zaraze koronavirusom, dva s područja općine Jesenje i jedan s područja grada Oroslavja, istaknuto je na press konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ. Ukupno je u KZŽ evidentirano 125 slučajeva COVID-a 19, od čega je pet osoba do sada ozdravila, a jedna je osoba preminula.

No, kako je pojasnio načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek, s obzirom na to da se nakon 28 dana osobe smatraju ozdravljenima, sa sutrašnjim danom u KZŽ će biti preko 30 osoba kojima je taj rok prošao, što znači da više neće spadati u skupinu aktivnih slučajeva.

U protekla 24 sata uzeta su 42 uzorka, ukupno 1010. Bilo je 30 prekršaja pokušaja napuštanja mjesta prebivališta bez propusnice do trenutka kada je na snagu stupila odluka da za područje županije propusnice više nisu potrebne, dok kršenja ostalih odluka nije bilo.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Ivan Lipovac rekao je da su novooboljeli kontakti osoba kojima je COVID-19 već ranije utvrđen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba