Odobrio im nacionalni stožer

Na području Varaždinske županije te grada Zagreba i Zagrebačke županije dozvoljeno kretanje bez e-Propusnica

Objavljeno: 20.04.2020. Alen Brodar

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije zaprimio je u nedjelju u 21.34 sati Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Varaždinske županije.
Time se građanima Varaždinske županije od trenutka zaprimanja Odluke odobrava kretanje unutar županije bez e-Propusnica, koje su sada tako potrebne samo za odlazak na područje druge županije.

Mogućnost revidiranja odluke

Zahtjev za ukidanjem potrebe e-Propusnica unutar Varaždinske županije upućen je na suglasnost nacionalnom stožeru nakon nedjeljne izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Varaždinske županije. U zahtjevu se navodi i mogućnost revidiranja ako nakon sedam dana od dobivanja suglasnosti dođe do pogoršanja epidemiološke situacije. U slučaju znatnog pogoršanja, tražile bi se od Nacionalnog stožera dodatne epidemiološke mjere koje bi obuhvatile i kretanje unutar prethodno predložene četiri zone – bivših općina Varaždin, Ivanec, Ludbreg i Novi Marof.

– Molimo da se mogućnost kretanja bez e-Propusnica i dalje koristi samo u najnužnijoj potrebi. Građani Varaždinske županije do sada su pokazali iznimnu discipliniranost i odgovornost na koju i dalje računamo – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Zagreb i Zagrebačka županija

Također, Stožer civilne zaštite RH u nedjelju je donio i Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Od donošenja ove Odluke e – Propusnica je potrebna samo za odlazak izvan tih područja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba