STOŽER CIVILNE ZAŠTITE RH

Imamo 10 novooboljelih u RH, kretanje bez propusnica dozvoljeno i za KZŽ

Objavljeno: 20.04.2020. zagorjeinternational

Na redovnoj konferenciji za novinare u ponedjeljak u 14 sati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je iznio nove podatke o broju oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je 10 novooboljelih što je ukupna brojka od 1881. Oporavljenih je 771. Testirano je 25.610 osoba, a u posljednja 24 sata napravljeno je 1424 testiranja. Preminulih u posljednja 24 sata nema iako su neki objavili da je u Splitu preminulo dvoje ljudi. Ministar je to objasnio kazavši da su oni te podatke objavili jučer. Na respiratoru je 18 bolesnika.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da su ukidanje propusnica unutar županije tražile i dobile Brodsko-posavska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska, Zadarska, Šibensko-kninska, Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska, Istarska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Krapinsko-zagorska, Sisačko-moslovačka. Zagrebačka županija i Grad Zagreb su postale jedno područje gdje nije potrebna e-propusnica.

Primorsko-goranska je zatražila i dobila suglasnost da se podijeli u tri područja Gorski kotar, otoci i primorje, a i Splitsko-dalmatinska je izdvojila otoke za koje i dalje trebaju propusnice. Ličko-senjska je izdvojila Udbinu i Novalju koji ostaju u režimu koji se zahtjevaju e-propusnice, a i Dubrovačko-neretvanska županija koja se podijelila na tri područja, šire dubrovačko područje, poluotok Pelješac i otoci i dolina Neretve.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba