Nova zgrada površine oko 870 četvornih metara moći će primiti 80-ak mališana

EVO JEDNE LIJEPE VIJESTI: Počela izgradnja dječjeg vrtića u Đurmancu

Objavljeno: 19.04.2020. JJ

Nakon potpisanog ugovora o javnoj nabavi za izvođenje radova s izvođačem ALU FORMA d.o.o. iz Zagreba, izvršene prijave gradilišta nadležnim institucijama, odabranom stručnom nadzoru te nakon istjeka zakonskih rokova, 8. travnja započela je izgradnja dječjeg vrtića u općini Đurmanec. Nakon izvršenog geodetskog snimanja i iskolčenja, započelo se s pripremnim i zemljanim radovima te pripremama za izradu temelja.

Višenamjenski prostor

Kako stoji na stranici Općine Đurmanec, nova zgrada dječjeg vrtića oblikovana je na način da se maksimalno uklopi u postojeći odgojno – obrazovni kompleks osnovne škole i sportske dvorane, a prostori unutar vrtića pozicionirani su na način da se omogući optimalno prirodno osvjetljenje i provjetravanje. Dječji vrtić sastojat će se od četiri skupne jedinice ukupnog kapaciteta oko 80 djece, a zgrada je tlocrtne površine oko 870 četvornih metara. Skupne jedinice grupirane su u parove sa zajedničkim garderobama i vanjskim terasama kako bi se djeca približne životne dobi mogla međugeneracijski socijalizirati. Planiran je i višenamjenski prostor za zajedničku igru djece svih dobnih skupina, pozicioniran na način da se može koristiti i nakon radnog vremena dječjeg vrtića, kako bi se u njemu mogle organizirati izložbe, predstave, predavanja i slično. U prostoru dječjeg vrtića planirani su odvojeni prostori administracije i odgojno – obrazovnih zaposlenika, te prostori gospodarstva. Cjelokupna zgrada dječjeg vrtića bit će klimatizirana, a skupne jedinice, sanitarije i prostor više namjena bit će i dodatno mehanički ventilirani. Predviđeno je podno grijanje u cijelom dječjem vrtiću, a kao glavni energent koristit će se energija zemlje (dizalice topline).

Veliko dječje igralište

Neposredna okolina zgrade dječjeg vrtića planira se urediti kao veliko dječje igralište izvedeno na terasama koje prate prirodnu topografiju terena. Planira se i sadnja preko 20 vrsta novog visokog zelenila i ukrasnog grmlja kako bi djeci bilo omogućeno otkrivanje krajobraza i upoznavanje s novim biljnim vrstama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba