Dalibor Bezik (27) iz Donje Stubice spuštao toranj zagrebačke katedrale

“Radimo i puno teže stvari, na većim visinama, ali ovog su puta sve oči javnosti bile uprte u nas“

Objavljeno: 18.04.2020. Jelena Jazbec

Nakon dugotrajnih priprema, pred očima brojnih znatiželjnika i kamerama medijskih kuća, u petak je uklonjen sjeverni toranj zagrebačke katedrale, oštećen u razornom potresu koji je 22. ožujka pogodio glavni grad.

Sedam godina

Toranj je spušten tlo kraj ulaza u katedralu, a pored brojnih stručnjaka koji su pomno osmišljavali čitav postupak, gotovo ključnu ulogu odigrala su “tri mušketira“, Darko Špiranec, Dalibor Bezik i Hrvoje Đakić, odvažni vozači kranova i dizalica koji su ga spuštali.

Darko i Hrvoje su iz Pitomače, no jeste li znali da je 27-godišnji Dalibor Bezik naš Zagorec iz Donje Stubice?

Ovaj mladić sedam godina radi u istom poduzeću, trenutno na 500-tonskoj teleskop dizalici i očito je pravi majstor u svome poslu, s obzirom na to da mu je povjeren takav važan zadatak.

No, na pitanje kakvi su njegovi dojmovi, skromno odgovara kako je samo radio svoj posao. I ne, to nije bio najveći izazov u njegovom dosadašnjem radu.

Poseban posao

– Uklanjamo mnogo veće i teže stvari, radimo i na puno većim visinama, tako da ne mogu reći da je to bio moj najveći izazov, ali s druge strane, bio je to jedan poseban posao, s obzirom na to da se radi o katedrali, a k tome su i sve oči javnosti bile uprte u nas – kaže Dalibor, te dodaje kako članovi obitelji i prijatelji nisu bili zabrinuti, ali su pomno putem medija pratili čitav postupak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba