Kod naših susjeda u Varaždinskoj županiji opet dobre vijesti

“Deveti smo dan bez novooboljelih, a dvije trećine do sada oboljelih osoba se oporavilo“

Objavljeno: 17.04.2020. JJ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a tri su osobe ozdravile. Ukupan broj do sada oboljelih je i dalje 32, a ozdravile su ukupno 22 osobe. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se devet osoba i dobrog su općeg stanja, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje ondje imaju prijavljeno mjesto prebivališta, ali žive u Zagrebu, gdje su i testirane i ondje se liječe.

Djelatnici domova

Tijekom jučerašnjeg dana u Varaždinskoj su županiji testirane 63 osobe, s posebnim naglaskom na djelatnike domova za starije i nemoćne, a ukupni broj testiranih je 860. U mjeri samoizolacije nalazi se 1255 osoba, od čega je 125 novih registrirano tijekom jučerašnjeg dana.

U posljednja 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je dva slučaja kršenja mjere samoizolacije i 59 slučaja kretanja bez valjane propusnice. Ukupno je do sada zabilježeno 79 kršenja mjera samoizolacije te 1232 kretanja bez valjane propusnice.

Vjetar u leđa

– Deveti smo dan bez novooboljelih, a tijekom tih devet dana uzeto je 306 uzoraka za testiranje. Dvije trećine do sada oboljelih osoba se oporavilo. To nam daje vjetar u leđa za predstojeće razdoblje i potvrdu da sustav koji brine o sprečavanju širenja zaraze u Varaždinskoj županiji, dobro funkcionira – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba