Važna obavijest iz HGK Županijske komore Krapina

Došlo do izmjene uvjeta potpora za očuvanje radnih mjesta, podnošenje zahtjeva od sada samo putem aplikacije

Objavljeno: 16.04.2020. JJ

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina obavještava gospodarstvenike da je došlo do promjene uvjeta potpora za očuvanje radnih mjesta.  

Podsjetimo, u svrhu očuvanja radnih mjesta kod poslodavaca kojima je epidemijom koronavirusa narušena gospodarska aktivnost, Vlada RH donijela je odluku o potporama po zaposlenom u periodu od početka ožujka u trajanju najviše tri mjeseca.

4000 kuna

Od 6. travnja izmijenjeni su uvjeti prema kojima su u potporu uključeni radnici zaposleni do 19. ožujka, poslodavci koji su izvršili prijavu u sustav Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje do 29. veljače, korisnici potpore za samozapošljavanje (vlasnici i zaposlenici) i radnici otpušteni u ožujku ukoliko ih poslodavac ponovno prijavi u radni odnos (prema uvjetima mjere). Isto tako, visina subvencije iznosila je do 3250 kuna po radniku za ožujak, dok za travanj i svibanj iznosi do 4000 kuna.

Nadogradnja aplikacije

Sve  dodatne  informacije  o  predmetnoj  potpori možete pronaći na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i OVDJE.

Hrvatski zavod za zapošljavanje nadograđuje aplikaciju  za  predaju  zahtjeva,  stoga  se zahtjevi i dopune primaju od 17. travnja. Važno je istaknuti kako podnošenje zahtjeva i dopuna zahtjeva za potporu za očuvanje radnih mjesta više neće biti moguće putem e-pošte ili fizičke pošte, već samo putem online aplikacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba