Detaljne upute za žitelje Općine Kraljevec na Sutli

“Zahtjev za e-Propusnicu moguće je predati radnim danom od 8 do 12 sati, a ona će biti izdana idući dan“

Objavljeno: 15.04.2020. JJ

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, iz Općine Kraljevec na Sutli obavještavaju građane da je Stožer civilne zaštite općine Kraljevec na Sutli zadužen za izdavanje propusnica za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, nabave lijekova, kupnje hrane i osnovnih potrepština koje se ne mogu kupiti na području općine.

Osobe koje se brinu o starijim osobama koje žive izvan mjesta prebivališta, a koje su u obiteljskom srodstvu, trebaju pri ispunjavanju Zahtjeva napisati ime, prezime, adresu i OIB osobe o kojoj brinu, a osobe koje brinu o starijim osobama s kojima nisu u obiteljskom srodstvu trebaju priložiti Ugovor o doživotnom uzdržavanju ili neki drugi dokument kojim dokazuju svoju relaciju s osobom o kojoj brinu.

Očuvanje zdravlja

– Novi zahtjevi za propusnice prvenstveno se podnose putem sustava e-Građani, no, ako nemate pristup sustavu, zahtjev možete poslati kao i do sada e-poštom na [email protected] ili iznimno u Općini Kraljevec na Sutli, kao i dosad, uz ispunjavanje obrasca te ubacivanjem istog u kutiju, bez socijalnog kontakta. Molimo građane da shvate da je najbitnije očuvati zdravlje svih nas te da ne ulaze u prostorije Općine. Zahtjev je moguće predati radnim danom od 8 do 12 sati te će tako zaprimljene  propusnice biti izdane idući dan. Svaka zloupotreba propusnica bit će prijavljena u sustavu te će policijski službenici postupati prema tome – kažu iz Općine te upozoravaju građane da kod ispunjavanja zahtjeva za e-Propusnice, bez obzira koriste li novi sustav preko e-Građani ili dosadašnji putem e-maila ili pisanog zahtjeva, vode računa o tome da se e-Propusnica može izdati najduže na 14 dana, ovisno o razlogu. 

Za nabavu lijekova i osnovnih životnih namirnica propusnice se izdaju na jedan dan, a poslije isteka važenja, treba podnijeti novi zahtjev ako za propusnicom postoji potreba. Ako je u zahtjevu naveden duži rok, zahtjev će automatski biti odbijen.  Uz zahtjev, potrebno je dostaviti popunjeni obrazac zahtjeva, presliku osobne iskaznice (s obje strane) te ispuniti i podatak o OIB-u.

Unutar sat vremena

– Sve izdane i unesene e-Propusnice bit će dostupne u elektronskom sustavu unutar sat vremena od izdavanja. Za građane koji nemaju pristup sustavu e-Građani, propusnica će se izdati na način na koji je podnesen zahtjev – putem e-pošte ili će istu osobno preuzeti u Općini Kraljevec na Sutli. Uvid u sustav i kontrolu e-Propusnica vrši MUP na temelju OIB-a i/ili QR koda propusnice. Obavezno treba imati sa sobom isprintanu propusnicu, a može se koristiti i na mobilnom uređaju u PDF formatu, gdje je QR kod koji policajac može skenirati i provjeriti u sustavu. Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera.  Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji, a svako kršenje ove mjere podložno je sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – zaključuju u Općini Kraljevec na Sutli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba