Usprkos pandemiji, život u Radoboju nije stao

Uređena staza u Radobojskom trnacu, spriječeno urušavanje zemlje u Kraljevcu R., a postavljene su i tri pisanice

Objavljeno: 15.04.2020. JJ

– Pandemija koronavirusa koja je zahvatila gotovo sve zemlje svijeta, nije mimoišla ni nas. Način života promijenio nam se iz temelja. Povukli smo se u kuće, nema više dječje igre na igralištima, druženja na javnim površinama, glavna preokupacija nam je koliko ima novooboljelih i kad ćemo se konačno vratiti normalnom životu. Usprkos svemu tome, život nije stao, nego baš naprotiv, mnogi od nas odradit će sve one poslove koje smo stavljali sa strane i koji su mogli čekati – piše na stranici općine Radoboj, gdje se ovih dana uređuje staza u Radobojskom trnacu.

Javne površine

– Naši najmlađi mještani koji se druže u trnacu iznenadit će se novom stazom prema nadstrešnici u trnacu. Mještani Kraljevca Radobojskog, kada sve ovo prođe, moći će se sigurnije kretati preko mostića u njihovom mjestu jer je obala ispod istog obložena kamenom i spriječeno je daljnje urušavanje zemlje. Nogostupi i javne površine u našoj općini bit će usprkos koronavirusu očišćene i spremne čekati naše mještane da se ponovno kreću njima – kažu iz Općine Radoboj.

Izvor života

Ususret uskrsnim blagdanima, postavili su i tri pisanice – u središtu općine, kod župne crkve i kod Hiže vinove loze.

– Simbolika jajeta kao izvora života ove nam godine više nego inače daje vjeru i nadu u bolje sutra. S vjerom i nadom da ćemo se u skoro vrijeme vrati normalnom životu, vjerujemo da je svako od nas iz svega ovoga izvukao neku pouku i da ćemo nakon svega ovoga biti bolji ljudi, prije svega jedan prema drugome, a onda i prema prirodi koja nas okružuje – zaključuju u Općini Radoboj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba