Ukupan broj oboljelih je i dalje 32, a ozdravilo je 19 osoba

“Bravo, Varaždinska županija! Sedmi dan zaredom bez novooboljelih“

Objavljeno: 15.04.2020. JJ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. Dakle, ukupan broj oboljelih i dalje je 32, a ozdravilo je ukupno 19 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 12 osoba i dobrog su općeg stanja, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje ovdje imaju prijavljeno mjesto prebivališta, ali žive u Zagrebu, gdje su i testirane i ondje se liječe.

U ambulanti

U srijedu su testirane 43 osobe, a ukupni broj testiranih je 765. Već šest dana brisevi se uzimaju i u izdvojenoj COVID-19 ambulanti Doma zdravlja u Kolodvorskoj ulici, te je samo jučer na toj lokaciji uzeto 25 briseva.

U samoizolacija se nalazi 1367 osoba, od čega je 55 novoregistrirano tijekom jučerašnjeg dana.

U posljednja 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije i 31 slučaj kretanja bez valjane propusnice. Ukupno je na području Varaždinske županije od početka evidentirano 75 kršenja mjere samoizolacije i 1119 slučajeva kretanja bez valjane propusnice.

Pozitivan trend

– Bravo, Varaždinska županija! Sedmi dan zaredom bez novooboljelih, a u tom istom razdoblju uzeto je 211 uzoraka brisa. Na nastavku ovog pozitivnog trenda radimo svi zajedno i zahvaljujem svima koji se disciplinirano drže svih mjera, koje jesu nepopularne jer nas ograničavaju u našoj svakodnevici, ali nam pomažu da se čim prije sve ovo vrati u neku normalu. Trenutna situacija kod nas je pod kontrolom, a vjerujem da je svima u interesu da tako i ostane. Molim građanke i građane da se još malo strpe i vjerujem da će uskoro i kod nas situacija biti povoljnija – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba