Župan Kolar najavio da očekuje posjet ministra Beroša već idući tjedan

ZBOG NEKOLIKO SLUČAJEVA KORONAVIRUSA: “U Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice od idućeg tjedna više neće biti pacijenata“

Objavljeno: 09.04.2020. JJ

O stanju u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, gdje je prošlog tjedna otkriveno nekoliko slučajeva zaraze koronavirusom, na današnjoj je press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije govorio ravnatelj bolnice Davor Gredičak.

– Nakon prvozaražene medicinske sestre 2. travnja, provedeno je testiranje na 12 djelatnika Specijalne bolnice te je utvrđeno da je još jedna sestra pozitivna na COVID-19. Tada je jedan dio sestara stavljen u samoizolaciju. Nakon toga smo imali jedno febrilno stanje pacijenta kojeg smo također uputili na testiranje i koji je bio pozitivan. Nakon toga se testiranju podvrgnulo još 12 pacijenata te su otkrivena još tri pozitivna pacijenta koji su s područja grada Zagreba i Zaprešića, te su oni tamo i prevezeni u nadležne bolnice. Još 11 pacijenata bit će testirano danas i tada ćemo imati kompletnu sliku – rekao je ravnatelj, dodavši kako svi imaju relativno laku kliničku sliku.

Četiri u samoizolaciji

– Radi se o febrilnim stanjima gdje je temperatura oko 37, neki imaju neke respiratorne simptome, drugi nemaju gotovo ništa – kaže Gredičak.

U samoizolaciji su četiri liječnika od njih 13, koliko ih radi u bolnici. Jedan liječnik, ukoliko po drugi puta bude negativan, sutra bi se trebao vratiti na posao, jedan u ponedjeljak, dok će dva liječnika još ostati u samoizolaciji.

– U bolnici je trenutno 22 pacijenata, s time da smo za neke tražili produženje boravka, tako da će oni ostati do utorka i srijede, i praktički od utorka i srijede nećemo više imati pacijenata u bolnici – najavio je Gredičak.

Slučaj je komentirao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

FOTO: arhiva

Razgovarao s ministrom

– Dogodilo nam se ono što nikako nismo priželjkivali, a to je da nam koronavirus uđe u zdravstvenu instituciju koja nije bila zadužena za liječenje takvih pacijenata. Ono što treba naglasiti, jest da je Uprava bolnice zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo i s našom epidemiološkom službom napravila sve što je bilo potrebno i po pravilima struke da se posljedice svedu na najmanju moguću mjeru. O tome što će se dalje događati sa Specijalnom bolnicom, kada ćemo ponovno krenuti s punim radom, o tome želim razgovarati s ministrom Berošem, s kojim sam se danas ujutro čuo, razgovarat ćemo nakon sjednice Vlade i očekujem njegov posjet Krapinsko – zagorskoj županiji najkasnije nakon Uskrsa, u utorak – najavio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba