Dobre vijesti

Tržnice u devet zagorskih općina i gradova moći će početi s prodajom

Objavljeno: 08.04.2020. JJ

Načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek na današnjoj je press konferenciji rekao kako je Stožer od jučer intenzivno radio na stvaranju uvjeta za otvaranje tržnica na području županije. Od 32 jedinice lokalne samouprave, devet njih je spremno osigurati prodaju na tržnicama. To su Zabok, Klanjec, Donja Stubica, Oroslavje, Krapina, Lobor, Mače, Konjščina i Bedekovčina.

Zahtjev Stožera

– Sukladno naputku Stožera civilne zaštite RH, oni će dobiti odluke da mogu prodavati proizvode na otvorenom, uz propisane uvjete te uz strogi nadzor pridržavanja epidemioloških mjera – otkrio je Ferek – Jambrek.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar podsjetio je da je županijski Stožer prije desetak dana uputio zahtjev nacionalnom Stožeru da se propusnice izdaju za područja bivših općina ili policijskih uprava, međutim, nisu dobili nikakav službeni odgovor.

Istarska županija

–  Ali, eto, jučer je Stožer reagirao na zahtjev Istarske županije koja zahtijeva to isto, ali se poziva na članak 18, te su gradonačelnici i načelnici s tog područja potpisali i određeni sporazum o formiranju zajedničkog kriznog stožera koji bi se bavio ne samo propusnicama, nego i uređenjem života u vrijeme epidemije na tom prostoru. Stoga smo mi sada pripremili zahtjev u ime Stožera KZŽ, koji će danas biti poslan svim načelnicima i gradonačelnicima na području Krapinsko – zagorske županije i prijedlog njihovog zajedničkog sporazuma, i ako se kolege usuglase oko toga, onda će to otići prema središnjem Stožeru, te očekujem pozitivnu odluku, kao što je donesena za Istru. Jer na području nekih naših općina nema ljekarne, nema benzinskih crpki, počeli su poljoprivredni radovi – rekao je Kolar, otkrivši i kako je iz njegovog ureda otišao službeni poziv ministru zdravstva Viliju Berošu za posjet KZŽ, s obzirom na to da se radi o županiji koja ima najveći broj oboljelih prema broju stanovnika.

Na današnjoj je press konferenciji održana i primopredaja zaštitnih vizira koje je Srednja škola Krapina izradila za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba