COVID pozitivan muškarac (46) koji je preminuo u Zagrebu bio je iz Pregrade

PRVA ŽRTVA U KZŽ: “Bio je nepokretan, a bolovao je od arterijske hipertenzije i adipoziteta”

Objavljeno: 07.04.2020. zagorjeinternational

Stožer civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije objavio je da je u utorak preminuo prvi COVID-19 pozitivni pacijent s područja Krapinsko – zagorske županije. Riječ je o pacijentu rođenom 1974. godine s prebivalištem u Pregradi, koji je u teškom općem stanju zaprimljen u izolacijsku jedinicu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 28. ožujka 2020. godine u večernjim satima.

Intenzivno liječenje

Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka 2020. godine dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“, gdje je liječen do 6. travnja 2020. godine, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama, preminuo. Ravnateljica klinike Alemka Markotić na press konferenciji Stožera civilne zaštite spomenula je smrt 46-godišnjeg muškarca, istaknuvši kako taj pacijent nije bolovao od kroničnih bolesti. Od Stožera civilne zaštite KZŽ pak doznajemo da je pacijent iz Pregrade bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije te je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta.

Sućut obitelji

Iz Stožera civilne zaštite KZŽ izrazili su iskrenu sućut obitelji preminulog te još jednom pozvali sve građanke i građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, jer će jedino na taj način biti uspješni u suzbijanju pandemije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba