I DALJE 30: Nema novooboljelih od koronavirusa u Varaždinskoj županiji

IPAK, NIJE VRIJEME ZA OPUŠTANJE: “Dođe li do intenziviranja druženja i posjeta, epidemiolozi neće moći pratiti budući slijed zaraze“

Objavljeno: 07.04.2020. JJ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije zabilježen ni jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom. Ukupan broj oboljelih, dakle, i dalje iznosi 30, a ozdravilo je njih sedam. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe, koje su trenutno općeg dobrog stanja, dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti “Dr.Fran Mihaljević“ u Zagrebu, izvijestio je varaždinski Stožer civilne zaštite.

– Želimo naglasiti kako je aktualni stav epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije da još uvijek nije vrijeme za popuštanje mjera te da se bez obzira što se nalazimo pred izazovom lijepih vremenskih prilika i nadolazećih uskršnjih blagdana, preporučuje strogo pridržavanje mjera Stožera civilne zaštite RH. Ukoliko u predstojećim danima dođe do intenziviranja druženja i posjeta, epidemiolozi neće imati nikakve šanse pratiti budući slijed zaraze. Trenutna situacija Varaždinske županije je zadovoljavajuća i vjerujem da je želja svih nas da tako ostane i dalje – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 515 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1613 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je pet slučajeva kršenja mjere samoizolacije te 32 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba