Prijeti joj do dvije godine zatvora

IMA KORONAVIRUS: Umjesto da bude u samoizolaciji, 33-godišnjakinja je hodala po Zagrebu

Objavljeno: 07.04.2020. zagorjeinternational

Zagrebačka policija je 4. travnja u 13.45 sati provjeravala pridržava li se žena (33) mjera samoizolacije, ali je nisu pronašli na prijavljenoj adresi. Ona se, naime, kretala od svog stana do stana svojih roditelja iz jednog zagrebačkog kvara u drugi.

U samoizolaciji je, prema uputi nadležnog epidemiologa, trebala biti od 17. ožujka do 13. travnja zbog dijagnosticiranog koronavirusa. Svojim ponašanjem u opasnost od širenja zarazne bolesti dovela je stanare na adresi gdje prebiva i stanare adrese na kojoj prebivaju njezini roditelji.

Žena je policajcima kazala kako je odobrenje da izađe iz samoizolacije dobila od svog epidemiologa. Policija je provjerila te navode te utvrdila kao to nije istina. Protiv žene su podnijeli kaznenu prijavu zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

– Nažalost, pojedini građani se ne pridržavaju mjera samoizolacije i izolacije. Policija je podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo širenje i prenošenje zaraznih bolesti protiv jedne ženske osobe stare 33 godine, koja je napuštala svoje mjesto stanovanja, iako je bila zaražena. Kazna za to je do dvije godine zatvora – rekao je načelnik zagrebačke policije Marko Rašić na press konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba