POMOĆ NAKON POTRESA

Tušek: Za obnovu kuće prvog hrvatskog redarstvenika dat ćemo 30.000 kuna

Objavljeno: 06.04.2020. zagorjeinternational

Kada smo najavili da ćemo pomoći u obnovi kuće našeg sugrađanina i hrvatskog branitelja kazali smo da ćemo ići isključivo s konkretnim potezima. Jedan od njih je i da ćemo iznos od 30.000 kuna, a riječ je o nešto više od četvrtine zakonskih primanja koje Županijska organizacija naše stranke dobiva na temelju svog rada iz županijskog proračuna, donirati za rješenje stambenog problema g. Pucka, rekao je saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Žarko Tušek.

HDZ Krapinsko-zagorske županije nastavlja s projektom obnove kuće hrvatskog branitelja Ivice Pucka iz Laza Bistričkog. Njegova kuća stradala u potresu koji je prije nešto više od dva tjedna pogodio Zagreb i Krapinsko-zagorsku županiju.

– Angažirali smo statičare čija će najvjerojatnija preporuka biti da se ide u gradnju novog objekta budući da je dio kuće pretrpio velika oštećenja. Sve daljnje aktivnosti, eventualnu obnovu ili gradnju nove kuće, dogovarat ćemo s g. Puckom – dodao je Tušek.

Kazao je kako je ovo jedan od izraza solidarnosti s ljudima koji su u razornom potresu izgubili ono što su velik dio života stvarali. Potpuna sanacija šteta nastale potresom na području općina Marija Bistrica i Gornja Stubica te grada Donja Stubica dio je cjelovite politike Vlade i premijera Andreja Plenkovića.

– Područja koja je nedavno pogodio potres u nekoliko navrata obišli su i sam premijer Andrej Plenković te pojedini resorni ministri. To je snažna poruka da će ti dijelovi naše županije, kao i Zagreb i podsljemenski dio Zagreba, imati isti tretman prilikom obnove i biti dio cjelovite politike Vlade koja se uspješno nosi s dvije velike krize – rekao je Tušek. Pozdravio je i druge akcije u koje se uključuju osobe iz političkog ili javnog života. Poručuje da svi moramo pokazati solidarnost te pomoći u skladu s mogućnostima.

– Svaki doprinos i pomoć su vrijedni – zaključio je Tušek.

U kući prvog hrvatskog redarstvenika Ivice Pucka živi i njegovo dvoje djece te majka. Dio kuće pretrpio je velika oštećenja. Uz popucale zidove, srušen je i dimnjak, a oštećen je i sustav grijanja. Prema trenutnim procjenama stručnjaka taj dio kuće neće se moći obnoviti. Osim županijske organizacije HDZ-a, svoju je pomoć najavila i Općina Marija Bistrica i njen načelnik Josip Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba