Udruga Glas poduzetnika uputila zahtjev gradovima i općinama

“Tražimo ukidanje komunalne naknade i najma prostora, odreknite se i vi nečega!”

Objavljeno: 06.04.2020. zagorjeinternational

Udruga Glas poduzetnika je nakon provedene ankete među članovima i prikupljenih informacija od članova i iz medija, danas javno pozvao gradove i općine, odnosno njihove gradonačelnike i načelnike, da donesu odluke o ukidanju obveze plaćanja naknada i najamnina za najmoprimce kojima je odlukom Stožera civilne zaštite onemogućeno poslovanje. Poziv je upućen i privatnim vlasnicima nekretnina koje iznajmljuju najmoprimcima čije poslovanje je onemogućeno.

Bačeni na koljena

– Od dana kad je donijeta odluka Stožera Civilne Zaštite o zatvaranju svih naših trgovina, hotela, kafića, restorana, kozmetičkih salona, frizerskih salona, cvjećarnica i poslovnih prostora svih uslužnih djelatnosti, svi mi poduzetnici i obrtnici, kao i naši zaposlenici smo praktički bačeni na koljena, životarimo ili uopće ne zarađujemo, te smo u fazi hibernacije i preživljavanja. Nismo u mogućnosti plaćati namete, najamnine i naknade kada prostore ne koristimo i ne ostvarujemo prihode – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge.

– Stoga Udruga Glas poduzetnika traži od vas, gradonačelnika i načelnika koji to još niste napravili, da odmah izglasate odluke kojom nas oslobađate plaćanja svih nameta i naknada Gradu ili Općini uključujući oslobađanje plaćanja – komunalne naknade u cijelosti, kao i najamnine u gradskim i općinskim nekretninama, a dokle god nam se ne omogući normalno poslovanje i ne otvorimo naša poduzeća i obrte. Nikakvi popusti od 15 posto na iznos komunalne naknade kao primjerice u Dubrovniku nas ne zanimaju ili odgode plaćanja poput nekih drugih gradova. Ugledajte se na Novalju, Bjelovar, Koprivnicu, Gospić, Đurđevac, Sv. Nedelju, Rijeku i druge gradove i općine koje su takve odluke već donijeli. Ugledajte se na one gradove i općine kojima je jasno da moramo preživjeti danas, kako bismo sutra ponovo mogli biti oni koji su do jučer desetljećima punili i vaš budžet. Odreknite se i vi nečega, i pokažite tu toliko naglašavanu solidarnost i zajedništvo! – ističu iz Udruge.

Subvencija dijela najamnina

Također predlažu osnivanje fonda za subvenciju dijela iznosa najamnina zatvorenih nekretnina u privatnom vlasništvu, a u skladu s mogućnostima grada ili općine. Apeliraju i na sve vlasnike (fizičke i pravne osobe) nekretnina koje su zatvorene, da budu uviđavni sada kada je potrebno te izađu maksimalno svojim najmoprimcima u susret, jer će im se to u budućnosti višestruko vratiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba