ZA PONEDJELJAK SPREMA NOVI MINI KONCERT

Učitelj svira pod prozorima: Tko me želi čuti i vidjeti neka mi pošalje ime i adresu

Objavljeno: 05.04.2020. zagorjeinternational

Sutra po Zagrebu pjevam o Zagrebu. Tko me želi čuti i vidjeti ispod svog prozora neka mi pošalje SMS sa imenom i točnom adresom. Krećem od centra negdje iza podneva i pedaliram do svih kvartova do kojih stignem. Prirpremite si i zvečkice (riža u bočici od jogurta). I Gornji grad i Donji grad, istok i zapad i sever i jug. Sve parkove, sve kvartove ne bum nabrajal jer popis je dug, napisao je učitelj Ivan Petranović (40) iz zagrebačke Osnovne škole Ivan Merz na svojem Facebook profilu.

Na društvenim mrežama je postao poznat nakon što je počeo pjevati i svirati ukulele pod prozorima svojih učenika. Nazvali smo ga i pitali kako je došao tu ideju.

– Vidio sam na fejsu da je neka ekipa prije tjedan dana radila klauniranje između zgrada, a ljudi su ih gledali s prozora i balkona. Onda mi je prekjučer palo na pamet kako bih nešto morao otići do centra grada. Kako su mi sad svi roditelji u Viber grupu zbog škole na daljinu poslao sam im poruku neka mi se jave oni koji žele da im sviram pod prozorom – kaže Petranović.

U školi kao učitelj u produženom boravku radi već deset godina. Živi u Hrvatskom Leskovcu, a kad mu to vrijeme dopusti od tamo do Zagreba na posao stiže na biciklu što je u jednom smjeru 14 kilometara. Za ponedjeljak ponovno namjerava napraviti mini koncert.

Kaže da će svirati svima onima koji mu se jave, to mogu biti bivši i sadašnji učenici, rodbina, prijatelji, poznanici. Svira po željama i dovoljnu mu se javiti. Uz ukulele prvenstveno svira gitaru, a ima i svoj bend koji je nazvao “Razrednici”. S njima je krajem ove školske godine htio svirati u školama, ali smatra kako će to zbog trenutačne pondemije koronavirusa i potresa koji je dosta oštetio njegovu školu, to tek biti moguće sljedeće školske godine. (af)

Danas nam je dan uljepšao učitelj Ivan iz naše škole Ivan Merz koji je obilazio djecu po centru i pjevao im pod prozorima ❤️😀 Nas je pronašao na Knežiji a Tinu je najviše razveselila pjesma o njenom učitelju Miši ❤️ Najbolja smo škola sa najboljim učiteljima na svijetu ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ #osdrivanmerz #najboljaskolanasvijetu #proudandhappy

Objavljuje Zrinka Milicic u Subota, 4. travnja 2020.

Ucitelj Ivan Petranovic iz os Ivan Merz koja je stradala u potresu i u koju je isla i djevojcica iz Djordjiceve, jedina zrtva potresa, obilazi ucenike u karanteni i pjeva im svoje pjesme! Bio je i u nasoj tuznoj praznoj ulici. ❤️

Objavljuje Vlatka Kolarovic u Subota, 4. travnja 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba