Rok je 24. travnja

Šaljite svoje prijedloge za dodjelu povelja i plaketa Grada Zaboka

Objavljeno: 05.04.2020. JJ

Odlukom o priznanjima Grada Zaboka ustanovljene su vrste javnih priznanja Grada Zaboka, uvjeti pod kojima se ona dodjeljuju i postupak dodjele. Javna priznanja Grada Zaboka su povelja, plaketa, zahvalnica (koju dodjeljuje gradonačelnik) i povelja počasnom građaninu.

Javna priznanja dodjeljuju se povodom 22. svibnja, Dana grada Zaboka.

Povelja se dodjeljuje pojedincima, javnim i drugim ustanovama, poduzećima, jedinicama lokalne uprave i samouprave u zemlji i inozemstvu, državnim tijelima i drugim institucijama za njihove izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose razvoju grada Zaboka ili ako na neki drugi način trajno zaduže grad u oblasti stvaralaštva i suradnje. Uz povelju, fizičkim osobama se dodjeljuje  i novčana nagrada. Plaketa se u pravilu dodjeljuje pojedincima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju ili ugledu grada Zaboka za bilo koji vid stvaralaštva.

Broj priznanja

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu povelja i plaketa imaju članovi Vijeća, gradonačelnik, radna tijela Gradskog vijeća te pravne i fizičke osobe s područja grada Zaboka. O dodjeli povelje i plaketa odlučuje Gradsko vijeće na prijedlog gradonačelnika.

Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o priznanjima Grada Zaboka utvrđen je broj  priznanja – dodjeljuje se jedna povelja i dvije plakete. Predlagači mogu svoj prijedlog dostaviti poštom gradonačelniku, na adresu Zivtov trg 10 ili na e-mail: [email protected], najkasnije do 24. travnja, uz obavezno pismeno obrazloženje iz kojeg je vidljivo radi kojih se rezultata i zasluga kandidat predlaže i za koje priznanje.

Elektronski putem

– S obzirom na situaciju vezanu uz epidemiju koronavirusa,  za sada se ne može znati kad i na koji način će se obilježiti Dan grada i dodijeliti priznanja grada, o tome će javnost biti na vrijeme obaviještena. Sjednicu Gradskog vijeća Zaboka moguće je za vrijeme trajanja epidemije održati elektronskim putem – poručuju iz Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba