Varaždinska županija već četiri dana bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno: 03.04.2020. JJ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih je i dalje 24, izliječenih je šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba. Svi pacijenti su dobrog općeg stanja.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 410 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1916 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska nije zabilježila niti jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, a vezano uz Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, zabilježeno je 25 slučajeva kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin otkrio je kako se među ovih 1916 osoba nalazi čak 360 novih osoba kojima je tek počela 14-dnevna mjera samoizolacije.

– Koliko god nas veseli činjenica da već četiri dana nemamo evidentiran ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, istovremeno smo izuzetno oprezni jer znamo da Varaždinska županija nije izolirani otok i iluzorno je očekivati da se broj oboljelih neće povećavati. Stoga i dalje molim svakog građanina naše županije da svojim osobnim primjerom poštivanja uputa i preporuka doprinese sprečavanju širenja zaraze – rekao je Vugrin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba