Jackova avantura

Papagaj pobjegao na vrh bora, uz pomoć vatrogasaca spustio ga ravnatelj ZOO-a Zagreb

Objavljeno: 03.04.2020. zagorjeinternational

– Na bor kraj križanja Petrove i Bukovačke ulice, sletio je naš stari znanac papagaj Jack. Živi u susjedstvu i u listopadu je odletio do parka Maksimir. Naša terenska ekipa odmah je došla na lice mjesta. Tamo nas je dočekao Jackov vlasnik. Sada zajedno mamimo aru s bora – objavili su na stranicama zagrebačkog Azila Dumovec u četvrtak poslijepodne.

Nova avantura are Jacka

Na bor kraj križanja Petrove i Bukovačke ulice, sletio je naš stari znanac papagaj Jack. Živi u susjedstvu i u listopadu je odletio do parka Maksimir. Naša terenska ekipa odmah je došla na lice mjesta. Tamo nas je dočekao Jackov vlasnik. Sada zajedno mamimo aru s bora.

Objavljuje Azil Dumovec u Četvrtak, 2. travnja 2020.

Pošto Jacka nisu uspjeli namamiti da siđe s vrha bora, pa čak ni uz pomoć njegove partnerice Đurđe, morali su pozvati Vatrogasnu postrojbu Zagreb. No Jack i dalje nije htio surađivati, bježao im je s jednog stabla na drugo. Na kraju ga je uz pomoć vatrogasaca uspio uloviti ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok.

Jack prizemljen

Kada aru Jacka nije uspjela namamiti ni njegova partnerica Đurđa, nije nam bilo druge nego pozvati vatrogasce Vatrogasna postrojba Zagreb. Ali Jack je bio svojeglav! S jednog je stabla bježao na drugo i tek smo ga na trećem uspjeli nagovoriti na suradnju! Iz košare na vrhu ljestvi strpljivo ga je hvatao Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba. Bio mu je to jedan od neobičnijih zadataka ovih dana.Nadamo se da nas Jack neće uskoro ponovo uključivati u svoje pustolovine. Ozbiljni smo. Jack, #ostanidoma

Objavljuje Azil Dumovec u Četvrtak, 2. travnja 2020.

– Bio mu je to jedan od neobičnijih zadataka ovih dana. Nadamo se da nas Jack neće uskoro ponovo uključivati u svoje pustolovine. Ozbiljni smo. Jack, #ostanidoma – napisali su nakon uspješnog spašavanja na stranici Azila. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba