U Humu na Sutli ove subote podjela dezinficirajućeg sredstva

“Apeliramo da se ne uzima više od jedne bočice, a oni koji već imaju dezinficijens, neka ne sudjeluju u ovoj akciji”

Objavljeno: 02.04.2020. Alen Brodar

Iz Općine Hum na Sutli obavještavaju sve građane sa svog područja da će se ove subote od 8 do 11 sati organizirati podjela dezinficirajućeg sredstva na prostorima ispred sljedećih trgovina: Konzum, Gornji Hum, Prišlin, Brezno, Druškovec I. i II., Klenovec i Lupinjak.

– Sredstvo je Općina nabavila u rinfuzi te je pretočeno u bočice od 300 mililitara. Pretakanje je izvršeno kod obitelji Vidiček, a bočice je donirala tvrtka Brenta. Planira se podijeliti 600-tinjak bočica za 600 domaćinstava, pa apeliramo na građane da ne uzimaju više od jedne bočice, budući da ukupna nabavljena količina nije dostatna za sva domaćinstva na području općine. Također se mole građani koji posjeduju ranije nabavljeno sredstvo, da ne sudjeluju u ovoj akciji – apeliraju iz Općine te ujedno podsjećaju građane da se na lokacijama gdje će se dijeliti dezinficirajuća sredstva pridržavaju svih naputaka – od korištenja zaštitnih maskica, do propisnog držanja razmaka između pojedinaca. Napominju da je zabranjeno grupiranje i okupljanje na manjem prostoru.
Inače, sredstva će podijeliti vatrogasci iz svih humskih vatrogasnih dobrovoljnih društava (DVD Straža, DVD Prišlin-Hum, DVD Druškovec i DVD Klenovec), a građani će dobiti i letak s uputama kako koristiti dezinficirajuće sredstvo na siguran način.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba