Na području grada Pregrade 30 zaraženih

U KZŽ 65 slučajeva zaraze koronavirusom, od jučer pet novooboljelih

Objavljeno: 01.04.2020. zagorjeinternational

Na današnjoj konferenciji za medije, Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, načelnik stožera Anđelko Ferek – Jambrek objavio je, kako je na području KZŽ evidentirano pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega tri oboljele osobe dolaze iz grada Krapine, a dvije su iz Pregrade.

– Tako sada imamo 30 zaraženih na području grada Pregrade, 14 njih je iz Krapine, osam iz Huma na Sutli, četiri iz Zaboka, tri iz Oroslavja, dva iz Donje Stubice i po jedan oboljeli iz Jesenja i Radoboja, dok dvije osobe nisu iz naše županije, naime jedna je iz Zagreba, a druga iz Opatije. Bitno je napomenuti kako trenutno imamo 450 ljudi na području županije u samoizolaciji, no nažalost tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana imali smo četiri kršitelja samoizolacije – rekao je Ferek – Jambrek te ponovno pozvao građane da ostanu u samoizolaciji.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je kako je trenutno u  izolacijskim prostorima bolnice 10 pacijenata s lakšim i srednjim simptomima, dok troje njih u izolacijskim prostorima za trijažu čeka nalaz brisa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba