PLOD KINESKO – HRVATSKE SURADNJE

U Kumrovec i Krapinske Toplice stigle vrijedne pošiljke šatora za potrebe stožera civilne zaštite

Objavljeno: 31.03.2020. JJ

Zahvaljujući CSEBA-i, Kineskom poslovnom udruženju jugoistočne Europe i predsjedniku Mariju Renduliću, u dvije zagorske općine, Kumrovec i Krapinske Toplice, stigle su vrijedne pošiljke šatora veličine 65 četvornih metara za potrebe stožera civilne zaštite.

Kako nam je pojasnio načelnik Kumrovca Robert Šplajt, u šatorima bi, u slučaju znatnog povećanja broja oboljelih na području spomenutih općina, bile smještene zaražene osobe. Najavio je i da ovih dana očekuju donaciju iz Kine u smislu zaštitne opreme za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom, a koja uključuje maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.

Angažirani vatrogasci

Što se tiče mjera zaštite, Šplajt kaže kako ih se građani pridržavaju te je zabilježeno tek nekoliko prekršaja.

– Stiže nam lijepo vrijeme i jasno mi je da je teško ostati u kući, ali moramo odbaciti sve ono što trenutno nije nužno jer je najvažnije da ostanemo zdravi – poručio je načelnik Šplajt, dodavši i kako za osobe starije od 65 godina nema nikakve potrebe da izlaze iz kuće jer su angažirani vatrogasci koji im dovoze namirnice i lijekove.

Mariju Renduliću i CSEBA-i je zahvalio i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, čijom su odlukom, u cilju sprječavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, a vezano uz aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa, do daljnjeg privremeno zatvoreni Dječji vrtić “Maslačak“, Općinska knjižnica i čitaonica Krapinske Toplice, Dom kulture Krapinske Toplice i društveni domovi u naseljima Selno i Mala Erpenja, reciklažno dvorište i otvoreni prostor tržnice.

Posljednji ispraćaji

Dječji vrtić “Maslačak“ u tom će vremenu, izuzetno u slučaju potrebe, pružati uslugu na način da osigura dežurstvo za djecu čiji roditelji ne mogu osigurati ostanak djeteta kod kuće, a na temelju odluke ravnateljice. Radno vrijeme općinske uprave je i dalje od 7 do 15 sati, no sva komunikacija sa strankama i građanima odvija se putem telefona, pošte ili elektroničke pošte. Posljednji ispraćaji pokojnika na mjesnom groblju Krapinske Toplice odvijaju se u skladu s posebnim uputama nadležnih institucija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba