Bila je to prava avantura za tim Hitne medicinske službe

Zdrava djevojčica rođena u vozilu hitne, sumnjali da majka ima koronavirus

Objavljeno: 30.03.2020. zagorjeinternational

Zdrava djevojčica rođena je sinoć u 23.15 sati u vozilu Hitne medicinske službe ispred bolnice Merkur u Zagrebu, a nalaz testiranja majke na koronavirus pokazao se negativnim. A sve se zbilo ovako: na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22.40 sati upućen je na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne je doznala kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu.

Porod u tijeku

Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB-u Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Tim KB-a Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice na čelu sa specijalizanticom ginekologije. Zdrava curica rođena je u 23.15 sati u vozilu Hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim KB-a Merkur odmah je preuzeo novorođenče.

Čekali u izolaciji

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije, ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB-u Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19. Sve je na kraju ispalo dobro – majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB-u Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni. (rc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba