Vikend sažetak zagorske policije

Vozio s 2,47 promila alkohola i vozačkom dozvolom koja je istekla

Objavljeno: 30.03.2020. JJ

Proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirano je jedno kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, dvije prometne nesreće i jedan prekršaj.

Policijski su službenici tijekom vikenda obavili očevid kod dvije prometne nesreće. U Bedekovčini je tako zabilježena prometna nesreća s materijalnom štetom koja se dogodila zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika, a vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću vozilom je upravljao s 1,94 promila alkohola u organizmu.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Mariji Bistrici uslijed neprilagođene brzine, vozač koji je upravljao vozilom s 0,86 promila alkohola u organizmu zadobio je lakše tjelesne ozljede.

Od ostalih događaja evidentiran je požar drvene obiteljske kuće u Kapelskom Vrhu, u kojem je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Također je evidentiran jedan prekršaj u cestovnom prometu. U nadzoru prometa zatečen je vozač (41) kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola s 2,47 promila alkohola u organizmu i s istekom važenja vozačke dozvole. Zbog sumnje da će i dalje nastaviti činiti prekršaj, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, temeljem Zakona o prekršajima. Protiv vozača će zbog počinjenih prekršaja biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba