Ozdravilo šest osoba, a na liječenju u bolnici je njih 18

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja koronavirusa, ukupno 24

Objavljeno: 30.03.2020. JJ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, što znači da je ukupan broj oboljelih sada 24. Potvrđen je i jedan novi slučaj oporavka, čime se ukupan broj osoba koje su ozdravile povećao na šest. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba.

– Kod posljednjih novooboljelih radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a obje osobe su dobrog općeg stanja. Kod osobe starije životne dobi za koju smo napomenuli da ima srednje tešku kliničku sliku, želimo istaknuti da će dolaziti i do zaraze kod osoba koje već prethodno boluju od određene bolesti, koja je i uzrok takvoj kliničkoj slici. Upravo takve osobe spadaju u najugroženiju kategoriju jer su u startu već narušenog zdravlja te stoga ponavljamo da upravo najugroženiji posebno pripaze na socijalno distanciranje i higijenske mjere – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada su u Varaždinskoj županiji testirane ukupno 292 osobe, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2221 osoba. U protekla 24 sata, Policijska uprava varaždinska zabilježila je četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 42 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba