GDCK Pregrada organizira novi ciklus dobrovoljnog darivanja krvi

POVEĆANE POTREBE: Odazovite se bez straha, akcije će se održati uz poštivanje svih mjera zaštite od koronavirusa

Objavljeno: 30.03.2020. JJ

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba provest će od 2. do 9. travnja drugi ciklus dobrovoljnog davanja krvi u 2020. godini prema godišnjem planu akcija. Zbog trenutne epidemiološke situacije, došlo je do promjene lokacija na kojima će se provoditi akcije. Da bi poštivali preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezane uz suzbijanje prenošenja bolesti, akcije će se provesti u školama.

U četvrtak, 2. travnja, će se tako akcija provesti u Osnovnoj školi Đure Prejca u Desiniću, od 12 do 16 sati, u srijedu, 8. travnja u Srednjoj školi Pregrada od 10 do 13.30 sati i od 14 do 18 sati, te u četvrtak, 9. travnja, u Osnovnoj školi Viktora Kovačića Hum na Sutli od 10 do 13.30 i od 14 do 18 sati.

– Zbog povećane potrebe za dozama krvi, molimo vas da se odazovete na navedene akciju. Akcija će se održati uz poštivanje najviših higijenskih standarda, prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Povjerenstva za suzbijanje kućnih infekcija i s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj – poručuju iz GDCK-a Pregrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba