KRITIČNO I U SUSJEDSTVU

U Srbiji 13 mrtvih, potvrđen 741 slučaj zaraze koronavirusom

Objavljeno: 29.03.2020. zagorjeinternational

U Srbiji je dosad preminulo 13 pacijenata koji se mogu dovesti u vezu s COVID-om 19, testirane su 2462 osobe, a do 15 sati potvrđen je 741 slučaj novog koronavirusa. Od subote u 15 sati testirano je 376 osoba, a kod njih 82 test je bio pozitivan, zabilježena su tri nova smrtna ishoda, a na respiratorima je sada ukupno 55 pacijenata s teškom kliničkom slikom, piše Jutarnji.hr.

Proširenje testiranja

U Srbiji je od nedjelje na snazi zabrana izlaska iz kuće poslije 15 sati, do 5 ujutro, i ona će vrijediti vikendima.

– Sada je najvažnije otkriti i izolirati prenositelja zaraze te proširiti testiranja na veći broj građana. Struka daje vlastima odriješene ruke za donošenje bilo koje odluke kojom će se smanjiti socijalni kontakti, uključujući ograničenje šetnje kućnih ljubimaca i policijski sat od 0-24 –  rekao je danas novinarima  epidemiolog Predrag Kon.

U privremenu bolnicu za smještaj pacijenta s lakšom kliničkom slikom, koju je Vojska Srbije podignula i opremila u dvoranama Beogradskog sajma, danas je primljeno prvih 10 pacijenta, koje su dovezla ambulantna vozila u pratnji policije, objavili su beogradski mediji.

Kaznene prijave

Od uvođenja izvanrednog stanja i policijskog sata u Srbiji, koji je radnim danima na snazi od 17 do pet sati, a vikendom od 15 do pet ujutro, dosad je podneseno 678 kaznenih prijava protiv osoba koje su prekršile rješenja o mjerama samoizolacije, a 1253 osobe procesuirane su zbog nepoštovanja policijskog sata, priopćila je policija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba