U KZŽ će se otvoriti trgovine građevinskog materijala

U RH zaražena 551 osoba, 37 ih se oporavilo, tri preminule

Objavljeno: 27.03.2020. JJ

Od jučer u 16 sati potvrđeno je još 56 slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da je u Hrvatskoj trenutno zaražena 551 osoba. U 24 sata potvrđeno je, dakle, 70 novih slučajeva, a ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako su ti podaci zadovoljavajući jer imamo linearni, a ne eksponencijalni rast.

Testirana su 4482 uzorka, od čega 524 u 24 sata. Prosječna dob oboljelih je 48 godina, 54 posto je muškaraca i 46 posto žena. 25 posto oboljelih je iznad 60 godina. Beroš je spomenuo i kako je sinoć od koronavirusa preminula i treća osoba u RH, radi se o ženi iz Slavonskog Broda koja je bila 1955. godište i onkološka bolesnica, no, dodao je i kako nadu ulijeva činjenica da se 37 osoba u RH oporavilo.

Ministar unutranjih poslova Davor Božinović istaknuo je kako su donesene dvije nove odluke vezano uz ograničenje rada trgovina, pa će se tako omogućiti rad specijaliziranih trgovina u sustavu tržnica koje prodaju hranu, higijenske potrepštine, veterinarsku opremu i hranu za životinje, kao i poljoprivredne ljekarne. Također će se omogućiti i rad trgovina građevinskog materijala na području Grada Zagreba i Krapinsko – zagorske županije zbog sanacije štete od potresa. – Dakle, dok god postoji linearni rast, mi ćemo popuštati mjere koliko će to biti moguće kako bismo što optimalnije funkcionirali – rekao je ministar, najavivši kako odluka stupa na snagu danas, a trgovine će biti otvorene od sutra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba