U KZŽ 39 slučajeva

MINISTAR BEROŠ: Imamo 35 novih pacijenata, broj je porastao na 586 pozitivnih bolesnika

Objavljeno: 27.03.2020. JM

U Republici Hrvatskoj potvrđeno je 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da je broj porastao na 586 pozitivnih bolesnika, priopćili su na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je kako je danas testirano 4778 bolesnika.

– U periodu od 24 sata to je povećanje za 91 bolesnika, što je već veći broj. Razlog tome je pojava nove mikrolokacije u području Biograda i Zadra, koja je počela najvjerojatnije u biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. Situacija u zadarskoj bolnici, brzom reakcijom epidemiologa je u potpunosti stavljena po nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite – rekao je Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako imamo porast broja oboljelih među zdravstvenim djelatnicima.

– U Biogradu su dva zdravstvena djelatnika, liječnika, bila pozitivna. U međuvremenu imamo devet novooboljelih na području Biograda i Zadra od kojeg su tri pacijentice u bolnici u Biogradu. Imamo jednu medicinsku sestru i člana njezine obitelji i jednog zdravstvenog djelatnika zadarske bolnice, koji je bio u kontaktu s jednim od oboljelih iz biogradske bolnice, a ostali slučajevi nemaju veze s biogradskom i zadarskom bolnicom. U kontaktu smo s epidemiolozima koji pažljivo razmatraju situaciju. Stavili su 150 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciju i 80 nezdravstvenog osoblja. Pažljivo prate kontakte od ljudi koji nisu u vezi s bolnicama – kazao je Krunoslav Capak.

Na području KZŽ, prema informacijama internetske stranice Koronavirus.hr, oboljelih je 39.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba