DONACIJA KOJA ŽIVOT ZNAČI

MARKO KOS: Ovime želimo potaknuti i ostale gradove i općine, kao i gospodarstvenike, na zajedničku pomoć našem zdravstvu

Objavljeno: 27.03.2020. AB

Susjedne jedinice lokalne samouprave – Grad Zabok, Općina Sveti Križ Začretje te svetokriško Udruženje obrtnika udružili su snage u borbi protiv epidemije COVID-19 virusa, tako da su osigurali financijska sredstva za nabavu respiratora koji će se koristiti u Općoj bolnici Zabok.


Potaknuti privatnom donacijom


– Na donaciju nas je zapravo potaknula jedna privatna donatorica, rodom Svetokrišćanka, koja je i sama odlučila donirati jedan respirator našoj bolnici.  Potaknuti ovom idejom, koja nas je, moramo priznati zatekla i ugodno iznenadila, odlučili smo i mi na neki način pomoći u opremanju našeg zdravstvenog sustava. Ravnatelj Opće bolnice Zabok i predsjednik Stožera civilne zaštite Krapinsko -zagorske županije sugerirali su nam da bi bilo najbolje osigurati financijska sredstva upravo za nabavu ovog uređaja, koji je u ovo vrijeme najpotrebniji. Svjesni trenutnog stanja u kojem se svi nalazimo, odlučili smo osigurati što bolje uvjete za liječenje lokalnog stanovništva te tako doprinijeti boljem infrastrukturnom opremanju naše bolnice. Ideja je ovom gestom potaknuti i ostale gospodarstvenike, kao i ostale jedinice lokalne samouprave na zajedničku pomoć našem zdravstvenom sustavu, koji ulaže iznimne napore u borbi s nedaćama koje su nas trenutno zadesile – istaknuo je načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos.  


Glave skupa


Respirator, čija se nabava planira financirati, adekvatan je za primjenu kod odraslih i djece, a bolnica će ga moći koristiti i po završetku ove borbe s koronavirusom.
– Ovo je idealno vrijeme da, kako bi rekli naši stari, “denemo glave skupa” i udružimo snage u osiguranju boljih uvjeta za liječenje sadašnjih i budućih naraštaja – zaključio je Kos.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba