Pozitivna 34 zdravstvena djelatnika i dva policijska službenika

U RH 481 osoba pozitivna na koronavirus, 14 pacijenata na respiratoru

Objavljeno: 26.03.2020. zagorjeinternational

U Republici Hrvatskoj od jučer u 16 sati je potvrđeno 39 novih slučajeva koronavirusa, što znači da je broj porastao na 481. U 24 sata je, dakle, 63 novooboljelih, a ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako taj broj ukazuje na to da je stanje za sada pod kontrolom, da nema eksponencijalnog rasta te se nada da će tako i ostati.

Testirano je 3958 uzoraka, a samo jučer obavljeno je 566 testiranja. 14 pacijenata je trenutno na respiratoru, što je tri posto oboljelih, dok su procjene bile da će to biti pet posto. Radi se o osobama starije životne dobi i osobama s drugim kroničnim bolestima. Dobra je vijest i da je medicinsko osoblje na odjelu intenzivnog liječenja KBC-a Sestre milosrdnice negativno na koronavirus, što znači da je taj odjel sada u punoj fukciji.

U RH je na koronavirus pozitivno 19 liječnika specijalista, šest specijalizanata, sedam medicinskih sestara i dva stomatologa. Prosječna dob oboljelih je 49 godina, 18.601 osoba je u samoizolaciji, od čega 546 zdravstvenih djelatnika, evidentirano je 2437 kontakata oboljelih, a na koronavirus su pozitivna i dva policijska službenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba