Na press konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ ističu kako je na području županije 35 slučajeva zaraze koronavirusom

U Pregradi ukupno 14, u Krapini osam, a u Humu na Sutli šest oboljelih, tu su još i Zabok i Donja Stubica

Objavljeno: 26.03.2020. zagorjeinternational

Kako je istaknuto na press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Jedna novooboljela osoba je s područja Krapine, jedna iz Pregrade, dok je jedna iz Opatije, ali je, vraćajući se s prijateljicom sa skijanja, ostala u izolaciji u Pregradi.

Kako je izvijestio načelnik Stožera, u Pregradi je do sada 14 potvrđenih slučajeva, u Krapini osam, u Humu na Sutli šest, u Zaboku četiri, u Donjoj Stubici dva, a tu je i spomenuta osoba iz Opatije.

Među odobljelima je 57 posto žena i 43 posto muškaraca. Još dvije osobe čekaju rezultate testiranja u izolacijskim jedinicama Opće bolnice Zabok. 1205 osoba je u samoizolaciji, a oko tisuću osoba je do sada provjerila policija.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar osvrnuo se na medicinsku opremu, čije su zalihe pri kraju.

– S opremom smo pri kraju i prije svega zbog sigurnosti zdravstvenih djelatnika, a onda i svih onih kojima oni trebaju pružiti pomoć, očekujem da najkasnije do početka sljedećeg tjedna ozbiljan kontingent medicinske opreme stigne na područje Krapinsko – zagorske županije jer mi smo praktički do prije dva dana sve radili vlastitim snagama, s onim što smo imali na zalihi i s onim što smo uspjeli osigurati u ovim nenormalnim uvjetima. Sada smo naručili opremu raznoraznim kanalima, međutim, ona se strahovito dugo čeka i nitko od dobavljača ne može garantirati rok dobave, pa nam se može dogoditi da sljedećih desetak – petnaestak dana, ne dođe ništa. Znam da Nacionalni stožer prati situaciju, ali došli smo do razine kada više nemamo vlastitih zaliha i nadam se da će se medicinska oprema koja je nužna da bi zdravstveni sustav na području Krapinsko – zagorske županije funkcionirao, dopremiti do ponedjeljka – zaključio je Kolar.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba