Zabočko poduzeće isporučuje trenutno najpoželjniju robu na svijetu

“Proizvodimo 600 maski dnevno, a zaposlili smo i desetak novih ljudi“

Objavljeno: 26.03.2020. JM

Jednokratna zaštitna medicinska oprema u ovim trenucima pandemije koronavirusa najpoželjnija je roba na svijetu. S nedostatkom te iste opreme bore se i u hrvatskom zdravstvu pa je tako već na jučerašnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera RH to bio razlog burne reakcije ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je istaknuo kako ga ljuti ponašanje zlonamjernih pojedinaca.

Sklanjali opremu

– Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjali opremu s polica da bi lažno prikazali stanje. Svi znamo da u svakom ratu ima pete kolone. Tako želim jasno poručiti svima da radimo maksimalno da dobijemo zaštitnu opremu – rekao je Beroš te napomenuo kako iz Zaboka u Zagreb stiže sedam tisuća maski i milijun rukavica.
Direktor poduzeća za proizvodnju jednokratne medicinske opreme “Meditex“ iz Zaboka Robert Črnjević za portal 24sata.hr potvrdio je kako se dnevno u njihovoj tvrtki proizvede 600 maski, 300 kombinezona, 600 hlača, a rade se i zaštitne navlake za cipele, kape, posteljina i jednokratne pidžame.


Zdravstvene ustanove

– Pri izbijanju krize, na lageru smo imali dva milijuna maski koje smo plasirali u zdravstvene ustanove, farmaceutsku i prehrambenu industriju. U zadnjih mjesec dana potrošili smo 120 tisuća metara kvadratnih materijala i zasad materijala još imamo za neku svoju proizvodnju, no ako pandemija potraje, ne znamo što ćemo – rekao je Črnjević za 24 sata te dodao kako imaju toliko narudžbi, da vremenski ne mogu sve stići napraviti.
–  Svaki dan isporučujemo, zaposlio sam desetak novih ljudi i sad nas ima oko 120, a tvrtka je počela s radom 1993., s jednim zaposlenim – kazao je Črnjević. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba