OBAVEZNO PROČITAJTE

Posebna pravila za odlaganje otpada za oboljele od COVID-a i osobe u samoizolaciji

Objavljeno: 25.03.2020. JJ

Iz krapinskog komunalnog poduzeća Krakom podsjećaju korisnike usluge odvoza kućnog komunalnog otpada, da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u svom priopćenju od 24. ožujka objavio Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore u kojima se, između ostaloga, propisuju mjere čišćenja i odlaganja otpada, a koje se posebice odnose na osobe zaražene virusom COVID – 19 i osobe u samoizolaciji. 

ČIŠĆENJE I ODLAGANJE OTPADA

Prilikom čišćenja, koristite preporučena sredstva za čišćenje površina s deklariranim virucidnim djelovanjem. Redovito čistite površine koje se često dodiruju, poput kvaka, rukohvata, daljinskih upravljača, mobitela, telefonskih aparata i površina stola.

OVO JE OD OSOBITE VAŽNOSTI AKO U KUĆANSTVU IMATE OSOBU IZ RIZIČNE SKUPINE!

Otpatke (npr. papirnate maramice) i jednokratne krpe za čišćenje mogu se odložiti u jednokratne vrećice za smeće. Takvu vrećicu treba zatim staviti u još jednu vrećicu, čvrsto zavezati i držati odvojeno od drugog otpada.

Navedeni otpad treba ostaviti sa strane barem 72 sata prije nego što ga odložite u zajednički vanjski kontejner. Drugi kućni otpad odlažite kao i inače.

– Molimo kućanstva na koja se odnose preporuke da neizostavno postupaju u skladu s uputom za odlaganje navedenog otpada u cilju zaštite ukućana, ali i naših djelatnika na odvozu otpada – poručuju iz Krakoma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba