Ismijavao mjere protiv širenja koronavirusa

Oroslavčanin Srećko Srele Martinić jedan je od dvoje suspendiranih policajaca PU zagrebačke

Objavljeno: 25.03.2020. zagorjeinternational

Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke iz službe su udaljeni jedan policijski službenik i jedna policijska službenica i to zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan nje. Kako stoji u priopćenju, policijski službenik PU zagrebačke snimio je i na društvenim mrežama objavio video neprimjerenog sadržaja, a u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Policijska službenica, za razliku od njega, na društvenoj mreži nije objavila video, već tekstualni sadržaj u kojem je, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama, zanemarujući odredbe Odluke koja je na snazi.

Zdrav život

Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke dvoje policijskih službenika udaljeni su iz službe jer su teško naštetili ugledu policije te postoji sumnja da su počinili težu povredu službene dužnosti opisanu u članku 96. stavku 1. točka 7.  Zakona o policiji. Također, protiv oboje će se pokrenuti disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova.

– Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe, koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima – stoji u priopćenju PU krapinsko- zagorske.

Kako piše Telegram.hr, suspendirani policijski službenik zaprešićki je policajac koji je na svom profilu na društvenoj mreži ismijavao mjere protiv koronavirusa. U objavama je propitivao mjere koje je propisao Stožer, a sve je kulminiralo kada je objavio video u kojem poziva ljude da ne poštuju ništa što Stožer propisuje, već im savjetuje da se isključivo moraju držati zdravog života i puno vježbati, te će im to jedino pomoći u borbi s virusom.

FOTO: screenshot Telegram.hr

– Znanstvenik Đikić je rekao – trenirajte, jedite kvalitetno, spavajte i k…… Vi ne radite ništa od toga zato ste u korona k… – govori policajac u videu i poručuje svima koji se pridržavaju mjera zaštite da su debili.

Srele Brutal Team

Zagorci će odmah prepoznati o kome se radi – Oroslavčaninu Srećku Martiniću, predsjedniku, osnivaču, treneru i natjecatelju najjačeg bench press kluba u Hrvatskoj, Srele Brutal Teama, s kojim iz godine u godinu niže brojne sportske uspjehe.

Martinića smo i kontaktirali, no, samo nam je kratko odvratio da ne smije davati izjave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba