Prva godišnjica smrti omiljenog gornjostubičkog župnika

Delegacija Općine i branitelji odali počast mons. Ivanu Špoljaru

Objavljeno: 25.03.2020. JM

Povodom prve godišnjice smrti mons. Ivana Špoljara, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, njegov zamjenik Vladimir Škvorc, upravitelj Župe svetog Jurja Gornja Stubica vlč. Nikola Jurković i predsjednik gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” Nenad Barimac, odali su počast pokojnom  svećeniku na mjesnom groblju Gornja Stubica.

Župnička služba

Mons. Ivan Špoljar preminuo je u 86. godini života i 60. godini svećeništva. Župničku službu vršio je u Gornjoj Stubici od 1979. pa sve do 2012. godine, a preminuo je u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica od posljedica moždanog udara i drugih zdravstvenih teškoća.

Obnova sakralnih objekata

Po dolasku na službu u Gornju Stubicu, mons. Špoljar započeo je obnovu sakralnih objekata koji su bili zapušteni, gradnju katehetskog centra, obnovu župnog dvora, crkve i parka oko crkve. Započeo je gradnju mnogobrojnih kapelica po Gornjoj Stubici, a posebno valja istaknuti njegovu ljubav i brigu za duhovna zvanja te brigu i rad s mladima i ministrantima. Za svoje je zasluge imenovan od strane nadbiskupa monsinjorom, a od strane Općine Gornja Stubica njezinim počasnim građaninom. Svoju zlatnu misu proslavio je u Gornjoj Stubici 2009. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba