I zagorska policija ima pune ruke posla

Bez propusnice zatečeno 117 osoba, a tu su i dva slučaja kršenja samoizolacije

Objavljeno: 25.03.2020. JJ

Izvršenim terenskim provjerama od 23. ožujka u 22 sata do 24. ožujka u 22 sata, policija je na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrdila u dva slučaja kršenje mjere samoizolacije koje su odredili sanitarni inspektori. O svemu utvrđenom obavještava se Državni inspektorat.

Očuvanje zdravlja

– Našim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužne su se ponašati sukladno uputama koje su dobile, a sumnje u kršenja možete prijaviti na brojeve telefona 112 ili 192 – poručuju iz policije.

Također, u utorak od ponoći, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske na prilaznim pravcima gradova i mjesta započeli su s nadzorom provođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Naložili im vraćanje

Prilikom nadzora, policijski su službenici zatekli 117 osoba koje nisu imale valjanu propusnicu i tim su osobama ograničili kretanje, odnosno, naložili im vraćanje u mjesto prebivališta. – Apeliramo na građane da prate upute, savjete i zapovijedi policijskih službenika na terenu. Cilj je dnevne migracije svesti na najmanju mjeru i time utjecati na smanjenje mogućnosti širenja zaraze, uz stvaranje mogućnosti da sve službe i djelatnosti nužne za pravilno i normalno funkcioniranje života, nastave svoj rad. Odgovornost je na svima nama, dakle, i na stanovnicima Krapinsko – zagorske županije da poštuju ograničenja te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela i ukoliko je to prijeko nužno – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba