Nova mjera u borbi protiv koronavirusa

Obustavlja se rad tržnica i svih objekata u njihovom sastavu

Objavljeno: 23.03.2020. zagorjeinternational

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu u nedjelju je odlučio zatvoriti gradske tržnice i sve objekte u sastavu tržnica, kao mjeru zaštite od zaraze koronavirusom, a s obzirom na to da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja.

Odluka o mjeri obustava rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti stupila je na snagu odmah, a stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja ove mjere.

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović izjavio je za RTL kako se zatvaranje tržnica i trgovina unutar tržnica pokazalo nužnim jer se tamo ne poštuju mjera odstojanja.

– Pokazalo se da oni koji tamo organiziraju rad i dijelom građani ne poštuju mjere socijalne distance, mjere dovoljnog odstojanja jedni o drugih – kazao je Božinović.

Podsjetimo, odlukom Nacionalnog stožera i sve trgovine na području Hrvatske od nedjelje rade od 8 do 17 sati, a odluka o radnom vremenu trgovina ne odnosi se i na benzinske postaje i iste mogu raditi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba